Filet pod pierzynką z warzyw – Sukces kulinarny. Przepis.

Dzieci i dorośli uwielbiają filet z kurczaka.

Z tego prostego produktu można zrobić wiele różnych potraw. Mięso z kurczaka jest również uważane za zdrowsze i łatwiejsze dla żołądka.

Jednym z moich ulubionych dań obiadowych jest filet z kurczaka podany pod warzywną kołderką. Kołderka warzywna wykonana jest z marchewki, cebuli i ogórka kiszonego. Całość zwieńczona jest startym żółtym serem cheddar. Jako dodatek można podać tłuczone ziemniaki lub gotowany ryż.

Potrzebne będą:

  • 3 kawałki fileta z kurczaka
  • 4 ogórki konserwowe
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • Czosnek w proszku do smaku
  • 3 łyżki kwaśnej śmietany
  • 150g twardego żółtego sera
  • Koperek
  • Olej słonecznikowy
  • Do każdego smaku zaleca się sól i pieprz mielony

Sposób przygotowania:


error: Treść zabezpieczona !!