Tak delikatne kotleciki polubi każdy – Tutaj przepis: Pyszne kawałki kurczaka pod czosnkową pierzynką: bez smażenia.
Osusz umyte piersi z kurczaka, pokrój je w cieńsze plasterki. Posól, popieprz do smaku, możesz użyć też ulubionych przypraw lub ziół. Dobrze jest odstawić mięso na chwilę do lodówki. Jeśli jednak nie masz czasu, możesz od razu z nimi pracować.
W misce wymieszaj jogurt z drobno startym serem. Dodaj również przeciśnięty przez praskę czosnek i jajka. Obtocz kawałki kurczaka w tej mieszance. Następnie przełóż je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Połóż pozostałą mieszankę na wierzchu mięsa.
Na koniec posyp bułką tartą, wstaw do rozgrzanego piekarnika. Piecz w temperaturze 200 – 220 stopni. Czas pieczenia to około 25 minut.