Wątróbka drobiowa – Każda gospodyni musi znać ten przepis.

Składniki:

  • 500 g wątróbki drobiowej
  • 1 cebula
  • 5 ząbków czosnku
  • 1 łyżeczka rumu
  • liść laurowy
  • czerwona papryka
  • żółta papryka
  • zielony pieprz
  • 5 łyżek ketchupu

Przygotowanie:

Cebulę i czosnek kroimy w plasterki i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Dodać wątróbkę, doprawić pieprzem i smażyć do zrumienienia. Następnie dodać trochę wody, dodać liść laurowy i nowe przyprawy i gotować na wolnym ogniu przez około 10 minut. Dodaj paski wszystkich papryczek i wlej myśliwskiego.

Odwróć ponownie, ale tylko na 10 minut, aby papryczki były chrupiące. Solimy i doprawiamy ketchupem. Podawane z ryżem, ziemniakami lub pieczywem.


error: Treść zabezpieczona !!