Domowy sposób na uzdrowienie trzustki – mamy przepis na napar.

Jeśli mimo wszystko dolegliwości trzustkowe nasilają się warto pomyśleć o wprowadzeniu do swojego jadłospisu kaszy jaglanej. Oto propozycja jej przygotowania z dodatkiem dyni – zjadaj ją codziennie przez 21 dni na kolację. To z pewnością uraduje twoją trzustkę.

Do 2 litrów wrzątku wsyp 200g dokładnie wypłukanej kaszy jaglanej i ugotuj do miękkości (ok. 15 minut). 300g ulubionej dyni ugotuj na parze.

Następnie dynię rozgnieć na puree i połącz z kaszą oraz łyżką masła. Całość dokładnie wymieszaj i jedz póki jest jeszcze lekko ciepłe. Smacznego!

Bez względu na to co spożywałeś przez cały dzień, zakończenie go tak przygotowaną pyszną jaglanką ukoi rozstrojoną trzustkę.

Wszyscy wiemy, że problemy trzustkowe są poważne i każdy z nas się ich boi. Mimo to, często nie dbamy o ten ważny organ wewnętrzny tak, jak na to zasługuje.

Pamiętaj, aby pozostać w zdrowiu i nie żałować swoich kulinarnych grzechów, dbaj o trzustkę każdego dnia!

Czytaj dalej


error: Treść zabezpieczona !!