Krem:
Na początek w mikserze miażdżymy ciastka na proszek. Przełóż do małych miseczek i wypoziomuj. Następnie z miksera miażdżymy pozostałe ciastka w misce. Dodać cukier, cynamon, zmiękczone masło, mleko. Łączymy wszystko razem.
Wlej mleko na patelnię na kuchence. Gotujemy na średnim ogniu. Dodaj żółtka i cukier do dużej miski. Ubij trzepaczką do cienkiej śmietany.
Dodaj skrobię, mleko do mniejszej miski. Mieszaj łyżką, aż skrobia całkowicie się rozpuści . Wlej skrobię do mieszanki jajecznej. Mieszaj trzepaczką. Wlej miksturę do mleka na kuchence.
Mieszaj mieszankę trzepaczką, aż powstanie krem. Następnie dodaj esencję waniliową, zmiękczone masło. Mieszaj, aż masło się rozpuści.
Krem nałożyć na ciasto biszkoptowe w misce. Następnie dodaj krem z herbatników. Wierzch dekorujemy biszkoptem. Wstawiamy do lodówki na godzinę.