Bułeczki o pięknym zapachu i niebanalnym wyglądzie będą na pewno ciekawą alternatywą dla tradycyjnych kanapek!
Podpowiemy Ci jak w prosty sposób przygotować bułeczki z ziołami i czosnkiem, które są miękkie w konsystencji, aromatyczne i bardzo smaczne.
Do przesianej mąki dodajemy drożdże, ciepłe, ale nie gorące mleko, cukier, olej i sól – mieszając wyrabiamy w misce miękkie i puszyste ciasto. Miskę przykrywamy szczelnie folią i odstawiamy na 30 minut w ciepłe miejsce.
W czasie, gdy nasze ciasto wyrasta, przygotowujemy nadzienie do bułeczek. Przeciśnięty przez praskę czosnek i ulubione zioła dokładnie mieszamy z miękkim masłem.
Plastry składamy go na pół i następnie ponownie poprzecznie na pół. Tak złożone ciasto z nadzieniem wkładamy do małych foremek do muffinek – po 2-3 sztuki do każdej. Na koniec ciasto smarujemy żółtkiem i pieczemy w 180 stopniach przez około 20-25 minut.
Nawet się nie spodziewasz jakie fikuśne, oryginalne, a w dodatku smaczne i pachnące bułeczki wyjmiesz z piekarnika!
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.