Zupa odchudzająca z kurczakiem „Odporność plus” – Dietetyczka zdradziła przepis. Jem codziennie i chudnę.
29 539
300 g piersi z kurczaka
300 g brokułów
1,5-2 l wody
1 marchewka
1 korzeń selera
1 cebula
1 łyżka startego korzenia imbiru
2 łyżki oleju roślinnego
garść świeżych ziół
szczypta soli
PRZYGOTOWANIE:
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę i ugotować w osolonej wodzie. Obrać warzywa. Następnie umyć je pod bieżącą wodą. Zetrzeć marchewkę, poprzecinać cebulę na półpierścienie, a seler pokroić w kostkę.
Wrzucić warzywa do garnka. Gotować przez 5-10 min. Jeśli seler zmięknie, dodać olej.
Po zagotowaniu dodać zioła i imbir. Wyłączyć. Poczekać 10 min.