Diabelskie kotlety – Zapach roznosi się po całej kuchni. Nawet sąsiad zapuka po przepis.

Nie ma nic lepszego niż pozostawienie mięsa w prawdziwej, domowej marynacie.

Mamy dla Was super pikantne kotlety schabowe, które docenią nawet wymagający smakosze. Można je usmażyć w domu na patelni, ale jeszcze lepiej smakują przygotowane na grillu.

Składniki:

4 kotlety schabowe

Marynata:

  • 4 jajka
  • sól
  • 2 łyżki majeranku
  • 2 łyżeczki ostrej papryki
  • 1 łyżeczka curry
  • 5 ząbków zmiażdżonego czosnku
  • 1 łyżeczka mielonego kminku
  • olej do smażenia

Która marynata pasuje do jakiego mięsa

  • Do wszystkich marynat dodawany jest świeżo zmielony pieprz .
  • Nie może zabraknąć rozmarynu , mięty, wina, cebuli, czosnku, imbiru itp. w marynacie do wołowiny.
  • Wieprzowina dobrze komponuje się z piwem, białym winem, kminkiem, czosnkiem, cebulą, mielonym pieprzem, musztardą, ziołami z szałwią, szałwią, rozmarynem, majerankiem. Połączenie miodu, czosnku i chili sprawdza się także w przypadku wieprzowiny.
  • Sok z cytryny lub pomarańczy , drobna szalotka, mielona papryka, curry, miód, białe wino, majeranek, tymianek, oregano i bazylia sprawiają, że mięso drobiowe jest doskonałe.
  • Rybę nacieramy tylko podczas grillowania, marynujemy wyłącznie tłuste ryby wcześniej. Nie zapomnij dodać do marynaty soku z cytryny, białe wino, imbir, papryka, mielony kminek, zioła głównie rozmaryn, koper, pietruszka są dobre.

Proces przygotowania

  1. Wymieszaj marynatę ze wszystkich składników.
    Rozbij plastry mięsa i włóż je do marynaty.
    Przechowywać pod przykryciem w lodówce przez 24 godziny.
    Następnie smażymy plastry mięsa na oleju przez około minutę i podajemy z ziemniakami i warzywami.


error: Treść zabezpieczona !!