Skondensowane mleko w połączeniu z orzechami może dać naprawdę niezwykłe efekty – spróbuj sam.

Puszkę skondensowanego mleka (380 g) wylewamy na patelnię.

Dodajemy 80 g białej czekolady i gotujemy całość na niewielkim ogniu.

Następnie dodajemy orzechy włoskie (90 g) oraz suszone wiśnie lub suszoną żurawinę (80 g). Można oczywiście użyć również innych rodzajów owoców suszonych.

Mieszamy całość, gotując zawartość patelni przez kolejne 3-4 minuty. Rozkładamy na blacie papier do pieczenia. Wykładamy na niego uzyskaną masę i czekamy, aż ostygnie. Następnie formujemy z niej roladę.

Pozostawiamy deser do zestalenia na 1-2 godziny. Kiedy jest już gotowy – wkładamy do lodówki i tam przechowujemy.

Smacznego!

Czytaj dalej


error: Treść zabezpieczona !!