Nigdy nie wyrzucaj łodygi czosnku, ponieważ ma ona wspaniałe właściwości, o których na pewno nie miałeś pojęcia i mogą być używane do wielu potraw.

Czy na Twoim ogródku rośnie czosnek? Jeżeli tak to co robisz z jego łodygami? Wyrzucasz, a może wykorzystujesz? Kiedy łodygi czosnku zaczną się zwijać należy je złamać, większość ludzi je wyrzuca, a tak naprawdę można je wykorzystać. Przygotuj z nich kilka przysmaków.

Łodygi łamie się, aby wszystkie składniki odżywcze trafiły do główki, a nie do łodygi tworzac kwiat. Pozostaw jednak kilka łodyg, przydadzą się. Wskażą Ci odpowiedni czas na zbiory. Złamane łodygi mogą przydać się w kuchni. Poniżej przedstawiamy 3 przepisy na przysmaki z wykorzystaniem łodygi czosnku. Dlatego nie wyrzucaj ich na kompostownik, a przynieś do kuchni.

Pesto z czosnku

error: Treść zabezpieczona !!