Czekoladowy mannik bez jajek – od teraz tylko tak robię. Super przepis, każda z Was powinna go poznać
Każdy go spróbuje, nie może się mu oprzeć. Ten deser zawsze wychodzi, nie trzeba mieć zdolności kulinarnych.
Posiada wyjątkowy smak, dodatkowo można dodać do niego wedle uznania orzechy. Podkreślą one dodatkowo jego smak. Jest to świetny dodatek do kawy.
Do misi wysp kaszę manną, cukier, cukier wanilinowy dodaj wodę, wszystko dokładnie wymieszaj i odstaw na 2- 3 godziny. Po tym czasie do mieszanki dodaj olej oraz kakao.
Ciasto należy piec przed ok. 45- 50 min w temperaturze 190 stopni. Za pomocą drewniane patyczka można sprawdzić, czy ciasto jest już gotowe.
Ciasto można posypać cukrem pudrem lub udekorować ulubioną polewą. Można również ciasto podzielić na dwie części i przełożyć dowolna masą, owocami lub dżemem.