Jedz codziennie te pyszne cienkie naleśniki z cukinii, a Twoja waga poleci w dół. Lepsze od tych zwykłych.
Delikatnie dojrzałe cukinie są nie tylko najlepsze w smaku, ale również najzdrowsze, ponieważ zawierają duże ilości witamin.
Zatem, jeśli masz opcję, sięgnij właśnie po takie warzywa. Dokładnie opłucz cukinię, a następnie zetrzyj ją na tarce z małymi oczkami.
Pietruszkę drobno posiekaj. W misce umieść jaja z solą. Roztrzep je, używając trzepaczki lub miksera. Do miski wlej mleko i dokładnie wymieszaj zawartość.
Przesiej mąkę, połącz ją z jajami i mlekiem. Mieszaj do czasu, aż uzyskasz gładką konsystencję. Przełóż ciasto do miski ze startą cukinią. Wsyp posiekaną pietruszkę i dodaj olej.
Na rozgrzaną patelnię delikatnie wylewaj ciasto. Dokładnie je rozprowadź, aby naleśniki miały ładny kształt. Nie musisz nakładać wcześniej oleju na patelnię, ponieważ jest zawarty w cieście.
Przekładaj naleśniki na obie strony, aby zyskały złoty kolor.
Jego przygotowanie jest niezwykle proste! Umieść w miseczce posiekany koperek, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz gęstą śmietanę (250 ml).