Niesamowite ciasto – bez gotowania, bez pieczenia: już nie robię sernika, wszyscy chcą tylko tej kremowej bomby.

Kremowy krem ​​z kasztanów w formie ciasta, przepyszny!

Składniki:

Ciasto:

  • 500 g puree z kasztanów,
  • 250 g mielonych herbatników,
  • 50 gramów stopionego masła,
  • 50 ml mleka,
  • rum lub aromat rumowy do smaku

Krem:

  • 250 gramów masła,
  • 2 szt budyniu waniliowego (można też użyć surowego budyniu)
  • 600 ml mleka.

Pianka:

  • bita śmietana
  • starta czekolada.

Przygotowanie:

Na bazę wymieszaj puree z mieszanymi herbatnikami. Dodać miękkie masło i mleko.

Dodać kilka kropel rumu. I tą masą przekładamy do formy do ciasta.

Nakłuwamy i wkładamy do lodówki. Budyń gotujemy z proszku budyniowego i mleka.

Polecam budyń bez gotowania, który wystarczy wymieszać z zimnym mlekiem, jest już doprawiony. Wmieszaj masło do puddingu i dobrze ubij. Ułóż warstwę na kasztanowym spodzie i ułóż bitą śmietanę na wierzchu. Posypać czekoladą i podawać.


error: Treść zabezpieczona !!