Odmierz 100 ml mleka i wymieszaj w nim budyń. Pozostałe mleko wlej do garnka, dodaj cukier waniliowy i zagotuj. Następnie dodaj budyń wymieszany z mlekiem i gotuj przez około 2 minuty, ciągle mieszając, aż masa zgęstnieje. Następnie zdejmij z ognia i pozostaw do ostygnięcia. Delikatnie wymieszaj go z masłem.
Przygotuj blachę, wyłóż ją papierem do pieczenia i na jej dnie ułóż podstawę z ciastek 5 × 3. Ciasteczka skrop kawą. Spód posmaruj grubą warstwę gotowanego, skondensowanego karmelowego mleka i ułóż na nim drugą warstwę herbatników.
Następnie posmaruj ciasto masą budyniową. Ponownie ułóż warstwę herbatników, skrop kawą. Przygotuj żelatynę zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Wlej bitą śmietanę do głębszej miski, dodaj cukier puder, fix i ubij na sztywno. Następnie dodaj rozpuszczoną żelatynę i dobrze wymieszaj. Posmaruj przygotowaną śmietanką ciasto. Czekoladę zetrzyj na tarce i równomiernie posyp całą warstwę bitej śmietany. Umieść przygotowane ciasto w lodówce na co najmniej 3 do 4 godzin.
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.