Jajka – 2 szt.; 1 szklanka mleka; 1 szklanka wrzącej wody; pół szklanki oleju: na najsmaczniejsze ciasto czekoladowe pod słońcem!
Ciasto te jest naprawdę fantastyczne – szybkie w przygotowaniu, delikatne i świetnie smakuje. A co ciekawe za każdym razem możesz cieszyć się nieco innym jego smakiem, w zależności od wybranych ulubionych dodatków. Najlepszy deser dla wszystkich miłośników czekolady!
Przygotuj dwie miski. W jednej z nich wymieszaj wszystkie suche składniki (mąkę, cukier, kakao, proszek do pieczenia, sodę, wanilię i sól). W drugiej misce wymieszaj mokre składniki (jajka, olej, mleko). Wlej płynną mieszaninę do suchej mieszanki.
Na koniec dodaj wrzącą wodę i wymieszaj. Wylej ciasto na blachę do pieczenia (24 × 29 cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Umieść w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na 25-35 minut. Sprawdź gotowość deseru wykałaczką.
Na koniec posmaruj ulubioną polewą lub posyp startą czekoladą.