Dosłownie rozpływa się w ustach przepyszne ciasto budyniowe – puszyste i delikatne.
Z pewnością zasmakuje każdemu, kto kocha budyń, ale może i nawet temu, kto za budyniem nie przepada! Ciasto ma wspaniały zapach, ale równie dobrze wygląda, więc będzie idealną ozdobą stołu na każdej imprezie, czy nawet przy niedzielnej kawie.
Pierwszym krokiem w kuchni będzie oddzielenie białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę za pomocą miksera. Następnie dodajemy sześć łyżek cukru pudru, po czym nadal kontynuujemy ubijanie.
Dodajemy sześć łyżek mąki i delikatnie mieszamy ciasto. Przygotuj wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Wyłóż na nią gotowe już ciasto, rozprowadź równomiernie.
Kontroluj jego konsystencję wykałaczką. W międzyczasie możesz zająć się za przygotowanie kremu. Ubij żółtka i sześć łyżek cukru pudru za pomocą miksera. Następnie dodaj pozostałą mąkę, dwie łyżki masła i budyń.
Wszystko razem dokładnie wymieszaj. Pozostałe mleko zagotuj w garnku. Delikatnie je ostudź, a następnie dodaj żółtka i masło. Wszystko razem wymieszaj.