To ciasto mogę robić codziennie, zmieniam tylko owoce: 5 minut przygotowania + czas pieczenia (PRZEPIS)

Te delikatne ciasto z truskawkami jest bardzo miękkie i smaczne, a jednocześnie łatwe w przygotowaniu! Ten przepyszny smak Twoi goście zapamiętają na długo!

Potrzebujesz:

  • mąka pszenna – 300 gr
  • mleko – 200 ml
  • olej roślinny – 120 ml
  • jajka – 2 szt
  • proszek do pieczenia – 2 łyżeczki
  • cukier waniliowy – 10 gr
  • cukier – 180g
  • dowolne owoce – u mnie truskawki
  • Średnica formy to 22-24 cm

Przygotowanie:

Ubij jajka z cukrem i cukrem waniliowym.

Dodaj mleko, olej i wymieszaj. Na koniec dodaj sypkie składniki – przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszaj składniki trzepaczką na jednolitą masę.

Wylej ciasto na natłuszczoną i posypaną lekko mąką blachę. Na cieście ułóż truskawki. Piecz około 35 minut w 180 stopniach. Życzę smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!