To ciasto mogę robić codziennie, zmieniam tylko owoce: 5 minut przygotowania + czas pieczenia (PRZEPIS)
1 745
Te delikatne ciasto z truskawkami jest bardzo miękkie i smaczne, a jednocześnie łatwe w przygotowaniu! Ten przepyszny smak Twoi goście zapamiętają na długo!
Potrzebujesz:
mąka pszenna – 300 gr
mleko – 200 ml
olej roślinny – 120 ml
jajka – 2 szt
proszek do pieczenia – 2 łyżeczki
cukier waniliowy – 10 gr
cukier – 180g
dowolne owoce – u mnie truskawki
Średnica formy to 22-24 cm
Przygotowanie:
Ubij jajka z cukrem i cukrem waniliowym.
Dodaj mleko, olej i wymieszaj. Na koniec dodaj sypkie składniki – przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszaj składniki trzepaczką na jednolitą masę.
Wylej ciasto na natłuszczoną i posypaną lekko mąką blachę. Na cieście ułóż truskawki. Piecz około 35 minut w 180 stopniach. Życzę smacznego!