Przepis nawet dla początkujących, przygotowanie w 5 minut. Bardzo soczyste ciasto.

Przepis jest odpowiedni również dla zupełnie początkujących. Nawet ktoś, kto nigdy nie upiekł naleśnika, może to zrobić. Przygotowanie trwa krótko, pieczenie trwa godzinę, ale efekt naprawdę jest tego wart.

Składniki:

  • 1 szklanka = 250 ml
  • 3 jajka
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 1 paczka cukier waniliowy
  • 1 kubek Granko
  • 1/2 szklanki oleju
  • 1 szklanka kwaśnej śmietany
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1/2 łyżeczki sody

Nadzienie:

  • Czekolada
  • Orzechy

Polewa:

  • 125 ml  33% śmietanki do ubijania
  • 200 g  gorzkiej czekolady

Przygotowanie:

Całe jajka ubić z cukrem.

Stopniowo dodawaj olej. Dodaj śmietanę i inne składniki.

Wlej ciasto do natłuszczonej formy. Możemy również dopracować ciasto z połamaną czekoladą i orzechami.

Piec ok. 1 godz./160°C. Po ostygnięciu ciasta przykryj polewą.

Przygotuj lukier rozpuszczając czekoladę w śmietanie i wylewając ją na ciasto.

Ciasto jest bardzo soczyste i smaczne. Jeśli chcesz, możesz udekorować boki posiekanymi orzechamiŻyczymy smacznego! 🙂


error: Treść zabezpieczona !!