Wykorzystaliśmy ten sekret, by upiec ciasto idealnie miękkie i puszyste – i stało się hitem na naszym weselu.

Nie uwierzysz, jakiej konsystencji ciasto udało nam się uzyskać! Tajemniczy składnik sprawi, że Twój zakwas będzie idealny na każde okazje!

Odkryj SEKRET zakwasu, który podbił serca gości na naszym weselu! Pajęczyńska konsystencja? Oto, jak to zrobić!

Składniki:

  • 100 g masła w temperaturze pokojowej
  • 5 łyżek mleka
  • 800 g mąki pszennej
  • 200 g mąki półgrubej
  • 200g cukru granulowanego
  • 2 paczki cukru wanilinowego
  • Szczypta soli
  • słoik białego jogurtu
  • 42g świeżych drożdży

Nadzienie, które sprawi, że Twój język zapomni o innych smakach:

  • twarożek, mak, orzechy, powidła śliwkowe – to musisz mieć!

Krok po kroku – do perfekcji:

W małej miseczce połącz drożdże z 2 łyżkami mleka i cukrem. Przykryj, zostaw i obserwuj magię!

W dużej misce połącz mąki, cukier i sól. Czujesz już aromat?

Dodaj do mieszanki nasz tajemniczy składnik: jogurt! Wprowadź masło i drożdże.

Kiedy ciasto staje się doskonałe? Kiedy odchodzi od ścianek miski!

Ciasto podziel, uformuj, zostaw i… zaskocz się efektem!

Upiecz w piekarniku do złotej barwy i ciesz się nieziemskim smakiem! GOTOWE! Nie czekaj – przekonaj się sam!


error: Treść zabezpieczona !!