Przepis na niesamowite ciasto jogurtowe, które rozpływa się w ustach – proste i bardzo smaczne.

Doskonałe i puszyste ciasto jogurtowe według prostego przepisu, które można przygotować w kilka minut i smakuje fantastycznie. Idealne gdy nagle odwiedzą Cię niespodziewani goście lub gdy po porostu najdzie Cię ochota na cis słodkiego!

Potrzebujesz:

  • 2 jajka
  • 120 g cukru
  • 30 g masła
  • 250 ml jogurtu naturalnego lub kefiru
  • 300 – 320 g mąki
  • 10 g proszku do pieczenia
  • 100 g rodzynek

Przygotowanie:

Ubij jajka z cukrem za pomocą trzepaczki. Dodaj roztopione masło i jogurt. Dobrze wymieszaj.

Stopniowo dodawaj mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszaj gęste i jednolite ciasto. Dodaj rodzynki (lub inne suszone owoce) i ponownie wymieszaj. Wlej ciasto do foremki (10*22 cm). Wstaw do nagrzanego piekarnika w temperaturze 170°C na 30-35 minut.

Ciasto posyp cukrem pudrem.

Życzę smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!

Warning: A non-numeric value encountered in /home/skrypty/domains/tesciowagotuje.pl/public_html/wp-content/plugins/mashshare-sharebar/includes/template-functions.php on line 409