Ciasto na kefirze w 5 minut – Prawdziwe odkrycie kulinarne. Dla Pań ceniących szybkie przepisy
To ciasto jest tak nieskomplikowane, że ominie Cię mycie sterty misek po różnych kremach i szukanie w sklepie wymyślnych składników. Produkty niezbędne do wykonania tego wypieku są proste i tanie.
Ponadto, kefir nadaje mu niezwykłej lekkości i puszystości. Rodzynki przełamują prostotę – ale możesz je pominąć lub zastąpić np. suszoną żurawiną.
Nagrzej piekarnik do temperatury 180 stopni. Do wysokiego naczynia wbij całe jajka, wlej kefir i wsyp cukier. Połącz je mikserem.
Cały czas miksując, dodawaj po trochę mąki. Następnie dodaj proszek do pieczenia i miksuj jeszcze parę minut. Upewnij się, że masa jest gładka. Na koniec dodaj rodzynki i wymieszaj całość łyżką.