Chcesz niesamowity deser – Z płatków owsianych, kakao i bananów stworzysz przysmak bez cukru i mąki.
Płatki owsiane zalej ciepłym mlekiem w misce, wymieszaj i odstaw na 10 minut.
Banany obierz, a potem widelcem rozgnieć je na talerzu, formując papkę.
W innym naczyniu połącz bananową masę z jajkami i solą. Używając trzepaczki, dobrze wymieszaj. Wsyp kakao i proszek do pieczenia, a następnie połącz dokładnie.
Do owsianki dodaj bananowo-jajeczną mieszankę. Wymieszaj dobrze i wlej do formy nasmarowanej masłem. Posyp wierzch ciasta orzechami i umieść w piekarniku rozgrzanym do 180°C na 35-40 minut.
W innej misce połącz gorącą czekoladę z mlekiem, tworząc jednolity krem. Przy użyciu torebki cukierniczej, polej ciasto.