Pyszne ciasto 3 kolory – oto przepis. Smak mile zaskoczył mnie i gości – jedna foremka to za mało.

Warstwa pomarańczowa: 

Sok pomarańczowy podgrzewaj w garnku z grubym dnem razem z 1/4 szklanki cukru i skrobią kukurydzianą. Mieszaj cały czas tak, aby nie powstały grudki.

Po zagotowaniu poczekaj do zgęstnienia masy. Przygotuj silikonową formę o średnicy 24 cm i pozostaw w niej warstwę pomarańczową do osiągnięcia temperatury pokojowej.

Warstwa biała: 

W garnku wymieszaj mleko, pozostały cukier, kaszę mannę, cukier waniliowy oraz wiórki kokosowe. Mieszaj do zagotowania i zgęstnienia.

Po wyłączeniu ognia dodaj masło i poczekaj do jego rozpuszczenia. Zmiksuj wszystkie składniki. Połowę białej masy umieść na zastygniętej warstwie pomarańczowej.


error: Treść zabezpieczona !!