Masło, mąka, jajka… Powstają przepyszne ciasteczka tureckie – lepsze niż pączki. Poznaj przepis

Każdy z Nas lubi słodkości, ciastka czy desery.

Oprócz Polskich przysmaków, warto rozejrzeć się więc po świecie i poszukać specjałów, które mogą zagościć w Waszych domach. Nie ma nic lepszego niż pochwały rodziny czy gości za przygotowane przez nas smakołyki, dlatego warto skusić się o zrobienie ich samodzielnie.

Jednym z przepisów, który udało się zdobyć podczas zagranicznych wycieczek są Tulambu, czyli Turecki deser w syropie cukrowym, który zapewniam smakuje wyśmienicie!

Do przygotowania deseru będziemy potrzebować:

Ciasto:

  • 450ml wody
  • 80g masła
  • 250g mąki pszennej
  • 4 jajka
  • olej ok.300ml (najlepiej słonecznikowy) do smażenia

Syrop:

  • 20ml soku z cytryny
  • 200g cukru

Przygotowanie:

error: Treść zabezpieczona !!