To będzie uczta dla Twojego podniebienia: Upiecz mięso na cebuli, a będzie miało zupełnie inny smak – Wypróbuj ten smaczny przepis.
Czyścimy cebulę, kroimy na półkoła. Rozłóż na nasmarowaną olejem blachę do pieczenia (jedna cebulę zatrzymamy na później). Schab kroimy na grubsze plastry. Na każdym wycinamy siatkę.
Posolić i doprawić mięso z obu stron. Wykładamy je na cebulę.
Cebulę, która została, kroimy w drobną kosteczkę. Wyłóż na patelnię i usmaż na odrobinie oleju. Następnie dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki.
Smażyć razem i posolić. Na każdy kawałek mięsa nakładamy farsz (około dwie łyżki).
Pokrój pomidory na półpierścienie i połóż je na pieczarkach. Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 50 minut.
Twardy ser zetrzyj na grubej tarce. Po upływie czasu pieczenia wyjmij blachę do pieczenia z piekarnika. Każdy kawałek mięsa posyp tartym serem. Piec przez kolejne 10 minut w 200 ° C. Gotowe, możemy podawać.