Możesz zastąpić nią swój normalny obiad na kilka dni, aby schudnąć i poczuć się lepiej. Burak to czerwone warzywo z jesiennego ogrodu, bogate w witaminy, minerały, pierwiastki śladowe i błonnik, co czyni go idealnym jedzeniem dla osób odchudzających się.
Burak wspomaga terapię tarczycy, reguluje ciśnienie krwi i cholesterol, pomaga przy problemach wątrobowych i nerkowych, leczy grypę i przeziębienie, działa profilaktycznie na nowotwory, oczyszcza organizm oraz pomaga w problemach jelitowych i żołądkowych oraz w anemii i innych schorzeniach.
Ta sałatka jest cudotwórcza i pomaga w odchudzaniu, szczególnie w przypadku osób z niesprawnymi jelitami. Po jej zjedzeniu poprawia się samopoczucie i trawienie, a ponadto uzupełniasz witaminy.
Możesz ją przygotować z marchwi, buraków, startego chrzanu, soku z cytryny, jabłka (opcjonalnie) i ćwiartki główki kapusty.
Warzywa należy umyć i zetrzeć na drobno, a następnie dodać starte jabłko i skropić sokiem z cytryny i chrzanem, dopasowując sos do swoich preferencji. Możesz zastąpić tę sałatkę tradycyjnymi dodatkami i podać ją z pełnoziarnistym pieczywem na obiad.
Jeśli chcesz schudnąć szybciej i oczyścić jelita, wypróbuj ten napój. Podgrzej w garnku pół szklanki wody, dodaj pół łyżeczki soli himalajskiej i wymieszaj.
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.