Do posmarowania:
Dodaj drożdże do głębokiej miski. Następnie dodać cukier i mleko.
Wymieszaj trzepaczką. Dodać jajka i wymieszać szpatułką.
Dodać mąkę, sól do mieszanki, dokładnie wymieszać i zagnieść ciasto. Dodaj miękkie masło i dobrze zagniataj ciasto przez 2-3 minuty.
Miskę przykryć ściereczką i odstawić na 40 minut do wyrośnięcia. Po wyrośnięciu odciśnij powietrze z ciasta i przenieś je na stół.
Ciasto rozwałkować i podzielić na 12 części. Posyp stół mąką i opuszkami palców zawiń każdy kawałek ciasta.
Blachę oprószamy mąką i układamy na niej rozwałkowane ciasto. Ciasto przykryć folią i odstawić na 15 minut.
Wyrośnięte ciasto rozciągnąć wzdłuż i rozwałkować wałkiem. Następnie zwiń ciasto w rulon i dociśnij brzegi palcami.
Ułożyć bułeczki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, przykryć folią i odstawić na 15 minut. Posmaruj wierzch żółtkiem i nożem zrób nacięcia.
Blachę wstawić do piekarnika i piec przez 25-30 minut w temperaturze 180°C. Po upieczeniu możemy podawać.