Pyszna bulionowa zupa odchudzająca – dietetyczka zdradziła mi przepis. Dołącz ją do swojej diety i chudnij

Rosół zazwyczaj jest gotowany przez długi czas, ale nieco szybciej przyrządza się go w szybkowarze. Czas gotowania rosołu z kurczaka to 1,5 – 2 godzin, natomiast z wołowiny około 3 – 4 godziny. Ważne jest, by był to ekstrakt z kości, dlatego też potrawa przygotowywana jest z dodatkiem: pomidorów, octu, soku z cytryny i innych produktów.

Składniki na rosół z kurczaka:

  • kości jednego kurczaka (najlepiej z kawałkami mięsa)
  • 1 łodyga selera
  • 1 cebula
  • 2 średnie marchewki
  • 4 kulki pieprzu czarnego
  • 3 łyżeczki octu
  • 1 liść laurowy
  • 1 gałązka tymianku
  • 1 centymetr startego imbiru

Przygotowanie:

Zestaw przypraw może różnić się w zależności od preferencji smakowych i podstawy bulionu. Kurczaka można zamienić na kilogram lub półtorej kości wołowej na 4 litry. Nie należy pomijać octu oraz przybliżonych proporcji ( w tym przypadku składniki bulionu z kurczaka wystarczą na 3 litry).

Przed gotowaniem bulionu należy kości piec w piekarniku nagrzanym do 220 stopni, przez 15 minut. Taki sposób, że rosół zyska piękny złocisty kolor oraz smak będzie bardziej wyrazisty.

Proces odchudzania to tylko rosół gotowany dwa razy w tygodniu. Tym sposobem utrata kilogramów nastąpi w szybkim tempie. Jedna porcja bulionu, czyli 300ml to tylko 84 kcal. Dla osoby dorosłej trzy porcje zjadane w ciągu dnia to zbyt mała ilość, a 6 porcji to prawie 500 kcal dziennie.

Istotną kwestią, o której musisz pamiętać to wykluczenie z jadłospisu mleka, glutenu, cukru, soi i konserw. Koniecznie wypróbuj ten szybki i prosty sposób na utratę masy ciała!

Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona !!