Do miski wlej ciepłe mleko, dodaj drożdże, cukier i wymieszaj. Odczekaj 5 minut, a następnie dodaj mąkę i sól. Wymieszaj, dodaj masło i wyrób zbite ciasto (ugniataj około 2 minuty).
Przykry i pozostaw do wyrośnięcia na około 60 – 90 minut. Blat i ciasto oprósz odrobiną mąki. Ciasto ukształtuj w okrąg i podziel na 6 równych trójkątów.
Zroluj, przykryj bawełnianą szmatką i odstaw na kolejne 15 minut. Następnie delikatnie spłaszcz każdy kawałek, przekrój na trzy mniej więcej równe części, uformuj z każdego kulkę i umieść po 3 kulki w jednym otworze na babeczkę.
Tak wypełnij całą formę na muffinki. Ponownie przykryj i jeszcze raz odstaw na około 15 minut. Natrzyj odrobiną mleka i piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 15 minut.
Po upieczeniu jeszcze ciepłe bułki posmaruj roztopionym masłem.