Niezwykle budyniowe ciasteczka. Instrukcje krok po kroku.
Jest fantastycznie miękkie i pyszne. Dzięki dodatkowi budyniu dodatkowo pachnie i smakuje wanilią. Jeśli chcesz zmienić kolor ciasta, po prostu zmień puder budyniowy – na przykład z budyniem malinowym lub truskawkowym ciasto będzie miało różowawy odcień i będzie też pięknie pachnieć.
Dodatkowo:
Lukier:
Do posypania:
Po prostu mieszamy wszystkie niezbędne składniki i robimy kulę. Zawijamy w folię spożywczą. Wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.
Jeśli nie masz czasu, włóż je do lodówki, a następnie do zamrażarki na chwilę przed wałkowaniem, aby ciasto wystarczająco stwardniało. Następnie wyjmujemy ciasto i wałkujemy.
Wycinamy kółka – lub inne kształty według naszego gustu, które kładziemy na wyłożonej papierem blaszce i pieczemy. Piec w temperaturze 170 stopni przez około 7 minut – pilnuj tego. Następnie sklejamy je dżemem. Można też użyć dżemu, nutelli…