Ten wyjątkowy deser pojawia się na naszym stole w każdy weekend – idealnie puszyste i kremowe ciasto bananowe bez pieczenia.

Ten wyjątkowy deser pojawia się na naszym stole w każdy weekend – idealnie puszyste i kremowe ciasto bananowe bez pieczenia.

Pyszne i wilgotne ciasto bananowo-śmietankowe to doskonała propozycja na niedzielne popołudnie! Przygotuj razem z nami ten prosty i szybki, smaczny deser bananowy bez pieczenia.

Składniki na formę 20cm x 10cm:

  • 14 długich biszkoptów
  • 80 gramów waniliowego budyniu w proszku
  • 3 banany
  • 100 gramów cukru
  • 600 mililitrów mleka
  • 250 mililitrów bitej śmietany
  • polewa: tabliczka ciemnej czekolady, 10 mililitrów mleka.

Przygotowanie:

Dno formy wyłóż biszkoptami.

W mleku wymieszaj dokładnie proszek budyniowy oraz cukier.

Podgrzej powstałą mieszankę i gotuj aż do zgęstnienia.

Gotowy krem wylej na biszkopty. Wyłóż banany na budyniową warstwę.

Ubij śmietankę i nałóż ją na wystudzony budyń, dokładnie rozsmaruj.

Ostatnią warstwą ponownie są wyłożone biszkopty.

Pozostaw ciasto co najmniej na kilka godzin przed podaniem w lodówce.

Na koniec udekoruj deser czekoladową polewą.

Smacznego!


error: Treść zabezpieczona !!