Ten wyjątkowy deser pojawia się na naszym stole w każdy weekend – idealnie puszyste i kremowe ciasto bananowe bez pieczenia.
Pyszne i wilgotne ciasto bananowo-śmietankowe to doskonała propozycja na niedzielne popołudnie! Przygotuj razem z nami ten prosty i szybki, smaczny deser bananowy bez pieczenia.
Dno formy wyłóż biszkoptami.
W mleku wymieszaj dokładnie proszek budyniowy oraz cukier.
Podgrzej powstałą mieszankę i gotuj aż do zgęstnienia.
Gotowy krem wylej na biszkopty. Wyłóż banany na budyniową warstwę.
Ubij śmietankę i nałóż ją na wystudzony budyń, dokładnie rozsmaruj.
Ostatnią warstwą ponownie są wyłożone biszkopty.
Pozostaw ciasto co najmniej na kilka godzin przed podaniem w lodówce.
Na koniec udekoruj deser czekoladową polewą.