Czyścimy cebulę, kroimy na półkoła. Rozłóż na nasmarowaną olejem blachę do pieczenia (jedna cebulę zatrzymamy na później). Schab kroimy na grubsze plastry. Na każdym wycinamy siatkę.
Posolić i doprawić mięso z obu stron. Wykładamy je na cebulę.
Cebulę, która została, kroimy w drobną kosteczkę. Wyłóż na patelnię i usmaż na odrobinie oleju. Następnie dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki.
Smażyć razem i posolić. Na każdy kawałek mięsa nakładamy farsz (około dwie łyżki).
Pokrój pomidory na półpierścienie i połóż je na pieczarkach. Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 50 minut.
Twardy ser zetrzyj na grubej tarce. Po upływie czasu pieczenia wyjmij blachę do pieczenia z piekarnika. Każdy kawałek mięsa posyp tartym serem. Piec przez kolejne 10 minut w 200 ° C. Gotowe, możemy podawać.