Ten wykonany według poniższego przepisu jest naprawdę bardzo smaczny. Zaletą tego chleba jest to, że można go przygotować w naprawdę bardzo prosty sposób. Jest on prosty, a jednocześnie bardzo łatwy w zrobieniu. Zapraszamy do zapoznania się z poniższym przepisem.
Przygotowanie rozpoczynamy wkruszenia świeżych drożdży do ciepłej wody. Następnie mieszamy je aż do rozpuszczenia. Bierzemy miskę i wsypujemy do niej mąkę, drożdże i sól.
Jeśli wybraliśmy opcję suchych drożdży, to wkładamy je bez udziału wody.
W ten sposób tworzymy ciasto, które ugniatamy, do momentu aż będzie jednolite i odpowiednio gładkie.
Z jednego ciasta tworzymy dwie kule i zostawiamy do wyrośnięcia.
Następnie trzeba posmarować patelnie olejem i każdą z wcześniej przygotowanych kul smażyć przez około 12-15 minut.
Smażenie powinno odbywać się pod przykryciem.
Po tym czasie chleb odwracamy i smażymy z drugiej strony po posmarowaniu olejem.