To bardzo prosty przepis, składający się z niewielu składników, które każda pani domu ma w swojej kuchni. Przepis możesz dowolnie modyfikować, co czyni go jeszcze lepszym, jeżeli lubisz eksperymentować w kuchni.

Mimo swojej oryginalności danie smakuje wszystkim domownikom i gościom, których nim poczęstowałam.
Tortilla jest sycąca, zdrowa, bardzo smaczna oraz szybka i łatwa w przygotowaniu.
Dokładnie umyj, odbierz i posiekaj cebulę. Podsmaż na oleju na złoty kolor.

Następnie umyj, odbierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach cukinię. Odstaw na chwilę, aby puściła sok i odlej go – nie będzie Ci potrzebny.
Do podsmażonej na patelni cebulki dodaj połowę startej cukinii i smaż ok. 3-4 minuty. W osobnym naczyniu drugą (surową) połowę cukinii połącz z jajkami mieszając łyżką.

Połącz smażoną cukinię i cebulkę z surową cukinią wymieszaną z jajkiem. Przypraw według własnego uznania solą, pieprzem i dowolnymi przyprawami.

Gotowe ciasto wlej na patelnię z rozgrzanym olejem. Kiedy ciasto zacznie robić się w miarę jednolite na patelni, na wierzch połóż plastry pomidora a całość posyp startym serem.

Zmniejsz ogień, przykryj patelnię pokrywką i smaż, aż danie będzie gotowe. Tortillę możesz także upiec w piekarniku.
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.