
Obierz i umyj ziemniaki, a następnie pokrój je na placki. Umieść je w naczyniu żaroodpornym, dodaj paprykę mieloną, czarny pieprz i olej.

Całość dobrze wymieszaj rękoma. Piersi z kurczaka przekrój poziomo na pół, przykryj folią i rozklep tłuczkiem.

W małej misce wymieszaj sól, zmielony pieprz i ulubione zioła. Posyp mięso tą mieszanką z obu stron i wmasuj w nie dłońmi.

Przygotuj majonez, mieszając olej, ocet, jajko, musztardę i przeciśnięty czosnek za pomocą ręcznego blendera. Na twardej powierzchni połącz posiekaną natkę pietruszki, starty ser i czosnek.

Posmaruj majonezem filety z kurczaka, a następnie nałóż nadzienie i zawiń mięso.

Ułóż roladki na warstwie ziemniaków, a wierzch posmaruj majonezem.

Piecz w piekarniku przez 40 minut w temperaturze 180°C. Po tym czasie posyp wierzch kurczaka startym serem i piecz jeszcze przez 5 minut w temperaturze 180°C.

Recover your password.
A password will be e-mailed to you.