Od wakacji schudłam już 3 kg, jedząc tak dzień i noc, i nie jestem na żadnej diecie.

W domu przygotuj najsmaczniejsze pieczone warzywa. Od razu Ci się spodoba prosty, smaczny i zdrowy przepis.

Rozpocznij odchudzanie i zamień ryż oraz ziemniaki na tę fantastyczną przystawkę, aby cieszyć się smakiem tego doskonałego przepisu i osiągnąć szybkie rezultaty.

Składniki wykorzystane w recepturze:

  • 1/2 białej kapusty
  • 2 cukinie
  • 1 duża marchewka
  • 2 ziemniaki
  • 1 słodka papryka
  • 30-50 ml oliwy z oliwek
  • sól
  • 2 łyżeczki ulubionej przyprawy
  • 1 ząbek czosnku

Na sos: 

  • 4-5 łyżek białego jogurtu lub kwaśnej śmietany
  • musztarda
  • 1 ogórek kiszony
  • koperek

Przygotowanie:

Do miski włożyć kapustę, pokrojoną w cienkie plasterki. Cukinię obierz skrobakiem i odetnij końce.

Należy obrać marchewkę i odciąć końcówki, a następnie obierz ziemniaki.

Cukinię należy pokroić w kostkę i przełożyć do miski, a pokrojone ziemniaki i paprykę umieścić w innej misce.

Należy usunąć łodygę i nasiona z pieprzu, a następnie pokroić go w plastry i przełożyć do osobnej miski.

W małej misce należy wymieszać oliwę z oliwek, sól, pieprz i starty czosnek. Stopniowo należy umieszczać warzywa w torbie do pieczenia, następnie wlać mieszaninę olejów, zamknąć torebkę i dokładnie wymieszać.

Za pomocą szpikulca należy zrobić małe dziurki w torbie, a następnie umieścić ją na blasze do pieczenia.

Blachę należy wstawić do piekarnika i piec przez 60 minut w temperaturze 180°C.

Do małej miski należy dodać śmietanę, musztardę i wymieszać łyżką.

Następnie dodać pokrojony w drobną kostkę ogórek, posiekany koperek i ponownie wymieszać.

Pieczone ziemniaki podaje się z łagodnym sosem. Smacznego!


error: Treść zabezpieczona !!