Ziemniaki ziołowe po niemiecku – Każdy je polubi. Kiedy pojawiają się na stole, wszystkie rozmowy milkną.

Pyszne ziemniaczki po niemiecku z ziołami – pokochacie ten przepis. Kiedy je serwuje, rozmowy ucichają.

Prosta potrawa jednogarnkowa prosto z Niemiec. Dla zwolenników chrupiących ziemniaczków i charakternej musztardy to połączenie będzie hitem! Do ziemniaków leci prosty sos i ziemniaczaną rutynę mamy z głowy. Przepis krok po kroku (daleko nie idziemy).

Składniki:

  • 1kg ziemniaków
  • pęczek szczypiorku
  • 2 łyżki musztardy francuskiej (lub innej)
  • 60 ml octu winnego
  • 100 ml oliwy z oliwek
  • sól i pierz według uznania

Przygotowanie:

Nasze ziemniaki obieramy, płuczemy i gotujemy, aż będą miękkie (uwaga żeby się nie rozgotowały, nie robimy puree:)

Teraz w misce mieszamy resztę, wcześniej przygotowanych składników. Takim sposobem powstaje nasz sos.

Po odcedzeniu ziemniaków czekamy, aż lekko ostygną. Następnie dodajemy sos i Gotowe!

Nasze Niemieckie ziemniaczki smakują wybornie z grillowanymi lub smażonymi kiełbaskami. Bon Appetit

error: Treść zabezpieczona !!