Ten innowacyjny i zaskakujący pomysł kulinarny z pewnością przypadnie do gustu niejednemu smakoszowi. Przepis ten świetnie nadaje się na specjalną kolację lub na co dzień.

Obierz cebulę i umyj ją. Następnie pokrój ją w piórka. Następnie podsmaż cebulę na oleju na dużej patelni. Obierz marchewki, umyj je i pokrój w paski. Możesz smażyć je razem z cebulą, ale nie mieszaj ich ze sobą.

Każdy stek powinien być przykryty folią. Następnie za pomocą tłuczka do mięsa pokrój go na mniejsze i dłuższe kawałki. Posól je ze wszystkich stron.

Oczyścić kapustę, myjąc ją i usuwając twarde liście. Liście kapusty moczyć we wrzącej wodzie przez pięć minut. Gdy liście kapusty zmiękną, odcedzić je i osuszyć. Na każdym liściu położyć kawałek mięsa, podsmażoną cebulę i marchewkę. Ułożyć je w dużym naczyniu, zwinąć w rulon i skropić gorącą wodą.

Pomidory pokroić w plastry. Połóż pomidory na wierzchu mięsa. Przykryj garnek pokrywką i gotuj na wolnym ogniu przez 30 minut. Oczyść dobrze koperek i drobno go posiekaj.

Połącz z nim śmietanę, a następnie przelej sos do garnka. Gotuj na wolnym ogniu przez co najmniej 30 minut, aż sos stanie się gęsty.

Recover your password.
A password will be e-mailed to you.