To niezwykłe danie jest doskonałą propozycją zarówno na co dzień, jak i na specjalne okazje.
46
Potrawa ta jest zamiennikiem tradycyjnych gołąbków z farszem.
Ten innowacyjny i zaskakujący pomysł kulinarny z pewnością przypadnie do gustu niejednemu smakoszowi. Przepis ten świetnie nadaje się na specjalną kolację lub na co dzień.
Składniki:
1 marchewka
1 łyżka mąki pszennej
steki wieprzowe
1 główka kapusty pekińskiej
3-4 pomidory
1 cebula
Sól i pieprz to dwie przyprawy, których powinieneś spróbować.
150 ml śmietany
odrobina oleju
kilka gałązek koperku
Sposób przygotowania:
Obierz cebulę i umyj ją. Następnie pokrój ją w piórka. Następnie podsmaż cebulę na oleju na dużej patelni. Obierz marchewki, umyj je i pokrój w paski. Możesz smażyć je razem z cebulą, ale nie mieszaj ich ze sobą.
Każdy stek powinien być przykryty folią. Następnie za pomocą tłuczka do mięsa pokrój go na mniejsze i dłuższe kawałki. Posól je ze wszystkich stron.
Oczyścić kapustę, myjąc ją i usuwając twarde liście. Liście kapusty moczyć we wrzącej wodzie przez pięć minut. Gdy liście kapusty zmiękną, odcedzić je i osuszyć. Na każdym liściu położyć kawałek mięsa, podsmażoną cebulę i marchewkę. Ułożyć je w dużym naczyniu, zwinąć w rulon i skropić gorącą wodą.
Pomidory pokroić w plastry. Połóż pomidory na wierzchu mięsa. Przykryj garnek pokrywką i gotuj na wolnym ogniu przez 30 minut. Oczyść dobrze koperek i drobno go posiekaj.
Połącz z nim śmietanę, a następnie przelej sos do garnka. Gotuj na wolnym ogniu przez co najmniej 30 minut, aż sos stanie się gęsty.
Teraz danie jest gotowe. Można je podawać z gotowanymi ziemniakami, chlebem lub inną ulubioną kaszą. Smacznego!