Jest to bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu przekąska, która nie wymaga dużo pracy. Zawsze, gdy robię to ciasto, to bardzo szybko znika z blaszki, bo wszyscy je uwielbiają. Sprawdź we własnej kuchni, dlaczego jest takie smaczne.
Weź dużą miskę i przesiej do niej mąkę. Dodaj także proszek do pieczenia oraz masło pokrojone w drobną kostkę. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Do przygotowanej mieszanki dodaj jedno jajko i 100 gram cukru i zacznij delikatnie wyrabiać ciasto. Konsystencja, do której dążymy, powinna być miękka i dość elastyczna. Po wyrobieniu ciasta wstaw je do lodówki na 30 minut. Weź kolejną miskę i dodaj do niej resztę jajek, śmietanę, cukier biały, cukier wanilinowy i twarożek. Wszystko dokładnie wymieszaj na jednolitą masę.

Wyjmij schłodzone ciasto z lodówki i rozłóż je na dnie blachy do pieczenia. Na warstwie ciasta rozprowadź twarożek wraz z resztą składników. Na samej górze ciasta ułóż ulubione owoce. Jeśli chcesz, możesz połączyć ze sobą kilka rodzajów. Eksperymentuj, żeby znaleźć swój ulubiony smak.
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.