Dieta Japonek – W Japonii kobiety piją kawę i jedzą jajka – stosuje codziennie i chudnę.

Japończycy są znani na świecie z tego, że są jednym z najzdrowszych narodów na świecie.

Zawdzięczają to zbilansowanej diecie oraz umiarkowaniu w jedzeniu, mimo, że Japonia słynie na cały świat ze swojej smacznej kuchni. Dorosłym Japonkom udaje się utrzymać smukłą linię praktycznie przez całe życie.

Przekłada się to zarówno na dobry wygląd, świetnie samopoczucie i bardzo dobre zdrowie.

Warto zatem znając te fakty, zapoznać się z popularną, japońską dietą, która jest bardzo chętnie stosowana przez japońskie dziewczęta i kobiety. Japońskie kobiety jedzą zazwyczaj dwa posiłki w ciągu dnia, które na ogół zawierają mięso, warzywa, grzyby oraz oczywiście ryż.

Kiedy zdecydują się na czternastodniową dietę jedzą trzy razy dziennie. Ich posiłki są wtedy bardzo zbilansowane i zawierają niską liczbę kalorii.

To właśnie dzięki temu, że dieta jest uboga w kalorie ciało szybko zaczyna spalać wcześniej nagromadzony tłuszcz. Z tego względu można liczyć na to, że pod koniec drugiego tygodnia diety waga może pokazać nawet do ośmiu kilogramów mniej.

 Zasada na której opiera się japońska dieta jest bardzo prosta- jak najwięcej warzyw, owoców, mięsa, jaj, ryb, czyli jak najwięcej białka i witamin, przy minimalnej ilości węglowodanów. Oto dieta:

error: Treść zabezpieczona !!