Niezależnie od tego, czy jesteś na przyjęciu, czy siedzisz z przyjaciółmi, po prostu oglądasz telewizję lub zabierasz ją ze sobą na przekąskę, pokochasz te pieczone kanapki. Co więcej, ich przygotowanie nie zajmie Ci więcej niż 10 minut.
Salami lub inny rodzaj kiełbasy pokroić w drobną kostkę. Zrób to samo z czerwoną papryką (lub użyj połowy czerwonej i połowy żółtej lub pomarańczowej, aby uzyskać lepszy kontrast kolorów) i pomidorów.
Ser grubo zetrzeć, drobno posiekać świeżą pietruszkę lub inne zielone zioła i włożyć wszystkie składniki do salaterki. Posyp je odrobiną soli i pieprzu, dodaj dwie lub trzy łyżki majonezu i wedle uznania łyżkę ketchupu lub innych ulubionych sosów.
Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki. Pokrój pokrywkę na plastry i rozsmaruj na nich przygotowane nadzienie, które dobrze rozsmarujesz na całej powierzchni kanapek. Ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz je przez około 10 minut.
Następnie posyp je tartym serem i włóż z powrotem do piekarnika, aby dokończyły pieczenie przez kolejne 2 do 5 minut, aby ser roztopił się na powierzchni i zrobił się lekko złocisty. Wyjmij upieczone kanapki z piekarnika, pozwól im nieco ostygnąć i podawaj.
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.