Domownicy kochają te naleśniki: Do przygotowania potrzebuję tylko 3 składników: płatki owsiane, jajka i garść szpinaku.
Zdrowa dieta nie musi oznaczać dużych wydatków i długich godzin spędzonych w kuchni.
Niesamowity, intensywny zielony kolor naleśników zagwarantuje Ci, że każdy niejadek z chęcią się do nich dobierze.
Płatki owsiane włóż do blendera, następnie dodaj umyty i posiekany szpinak, a także jajka. Dodaj połowę wody (200 ml) i zmiksuj do uzyskania gładkiej masy.
Gotową masę odstaw na 30 minut. Po tym czasie dodaj sól, pieprz, 2 łyżki oleju słonecznikowego, oraz pozostałą ilość wody (200 ml).
Ponownie wszystko razem zmiksuj i przelej zawartość blendera do miski. Na rozgrzaną patelnię z tłuszczem wlewaj chochlą masę i smaż.