
Zdejmij lub pokrój skórkę z mięsa.

W misce umieść sól, czarny pieprz, czerwoną paprykę, suszony czosnek i wymieszaj. Dokładnie pokryj powstałą mieszanką mięso – zarówno na powierzchni, jak i w nacięciach.

Zrób kilka głębszych nacięć, w których umieścisz ząbki czosnku.

Zawiń mięso w folię, ułóż na brytfance lub blaszce do pieczenia. Piecz w nagrzanym wcześniej do 180°C piekarniku przez około 2 godziny. Przygotuj w tym czasie marynatę. Umyj jabłko, zetrzyj je na tarce. Następnie wymieszaj z koncentratem pomidorowym lub ketchupem, sokiem z cytryny i sosem sojowym. Dodaj cukier, czosnek, paprykę i cynamon, dokładnie wymieszaj.

Marynatę przełóż do garnka i gotuj do osiągnięcia gładkiej masy. Po upieczeniu mięsa usuń folię i pokryj ze wszystkich stron przygotowaną marynatą.

Połóż mięso na grillu. Piecz je w temperaturze 220°C przez 10-15 minut. Po upieczeniu należy odstawić je na ok. 15 minut, by zachowało delikatną i soczystą strukturę. po upływie tego czasu możesz serwować gotowe mięso. Życzymy smacznego!
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.