Ciasto:
Krem:
Polewa:
Ponadto:
Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Stopniowo dodawać oba cukry. Do ubitej pianki wsypać zmielony mak i kokos i delikatnie wymieszać łyżką. Ciasto wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
I piecz w nagrzanym piekarniku (160-170 stopni) przez około 30 minut. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i ostudzić. Następnie przygotowujemy krem:
Zmiksować żółtka, mąkę, puddingi i 1/2 szklanki mleka na gładką masę. Resztę mleka zagotować z cukrem. Do wrzącego mleka powoli wlewać masę budyniową i szybko mieszać.
Gotuj, aż krem zgęstnieje. Zdjąć z ognia i ostudzić. Następnie miękkie masło ubić na puszystą masę i powoli wmieszać ostudzony budyń. Dobrze ubij po dodaniu każdej łyżki puddingu.
Na koniec wlewamy alkohol. Powstały krem wyłożyć na bazę makowo-kokosową. Biszkopty nasączone alkoholem przechowuj.
Następnie przygotowujemy nadzienie. Rozpuść pokruszoną czekoladę z wodą w kąpieli wodnej. Lekko ostudzić i polać ciastka.
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.