Ciasteczka budyniowe smakują jak z najlepszej cukierni. I równie dobrze wyglądają – Niezwykle łatwe oraz szybkie do przygotowania.
Podczas pieczenia cała kuchnia pachnie wanilią, a ciasteczka nie dość, że pięknie wyglądają to jeszcze obłędnie smakują! Trzeba je spróbować!
Budyń, mąkę i miękkie masło wymieszaj w misce. Dołóż do miski rum i żółtka, po czym wymieszaj na jednolite ciasto. Całość należy dać do lodówki.
Później ciasto trzeba rozwałkować na 3-4 mm, po czym wyciąć z niego różne kształty np. koła, serca czy kwiatki. Układamy je na papier do pieczenia wyłożony na blachę. Pieczemy ciastka przez około 8-10 min w temperaturze 180 stopni.
Po tym czasie, wyciągamy i pozostawiamy do ostygnięcia. Grubszą warstwą posmaruj ciastka dżemem, nutellą itp i połóż kolejne ciastko na wierzchu. Na płaskiej powierzchni zostawiamy je do kolejnego dnia. Wtedy można je schować do jakiegoś pojemnika lub słoika.