Nadzienie:
Krem:
Podziel 3 jajka na żółtka i białka. Włóż żółtka do większej miski, dodaj sól i cukier puder. Wszystko dobrze miksujemy. Do masy dodać roztopione masło , cukier waniliowy i ponownie wymieszać.
Do przygotowanej masy w misce przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Wszystko mieszamy do uzyskania gęstego ciasta. Formujemy ciasto w kulkę, kroimy jedną trzecią i wkładamy do lodówki.
Formę wyłożyć papierem do pieczenia, posmarować masłem i posypać mąką. Ciasto wkładamy do formy. Równomiernie je formujemy, a następnie wkładamy do lodówki na 20 minut.
Nieobrane jabłka pokroić w drobną kostkę i włożyć do garnka. Dodaj cukier, skrobię kukurydzianą i sok z cytryny. Wszystko dobrze wymieszaj i gotuj przez 10 minut. Następnie pozostaw do ostygnięcia.
W większej misce przygotuj jogurt (lub śmietanę), skrobię kukurydzianą i cukier waniliowy. Dobrze wymieszaj masę. Białka wsyp do drugiej miski, dodaj szczyptę soli i dobrze ubij blenderem. Stopniowo dodawać cukier podczas ubijania.
Dodaj ubite białka do jogurtu i dobrze wymieszaj. Wyjmij foremkę z ciastem z lodówki, połóż jabłka na cieście i dodaj krem jogurtowy. Następnie wyjmij ciasto z lodówki i zetrzyj je na wierzchu kremu jogurtowego. Formę do pieczenia wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C na 40 minut.
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.