Pyszna sałatka dla Pań dbających o linię, idealna do obiadu lub jako przekąska. Dzięki niej chudnę

Lekka, świeża, pełna witamin sałatka, idealna dla osób na diecie.

Świetny dodatek do pieczywa, mięsa, idealnie komponuje się z potrawami z grilla, ale możesz też podać ją solo. Bardzo łatwa w przygotowaniu – każdy sobie z nią świetnie poradzi. Nawet jeśli nie masz zdolności kulinarnych!

Składniki:

  • dwa pęczki rzodkiewki,
  • pęczek szczypiorku,
  • ćwiartka cebuli,
  • 250 g twarogu,
  • 4 jajka,
  • łyżka stołowa musztardy
  • sól i pieprz do smaku
  • opcjonalnie: sok z cytryny i inne ulubione przyprawy

Jak to zrobić?

Jajka ugotuj na twardo i wystudź, następnie obierz. Pokrój w drobną kostkę. Przygotuj resztę składników.

Jeśli twaróg ma dużo wody, odciśnij ją przez ręcznik papierowy. W ten sposób sałatka nie będzie nieprzyjemnie mokra. Twaróg wymieszaj dokładnie z ulubioną musztardą.

Obraną cebulę drobno posiekaj, zrób to samo ze szczypiorkiem. Umyte, osuszone rzodkiewki pokrój cienko w półksiężyce. Wrzuć wszystko do miski, doprawiając solą i sporą ilością pieprzu, ewentualnie dodając odrobinę soku z wyciśniętej cytryny.

Możesz też dodać inne przyprawy – do smaku. Sałatka będzie najlepiej smakować po przegryzieniu się w lodówce.

Uwaga: Jeśli chcesz nałożyć ją na kanapki, najwygodniej będzie zetrzeć rzodkiewkę na tarce.

error: Treść zabezpieczona !!