Ciasto na kefirze – w 5 min przygotuj i do piekarnika. Dla gospodyń, które cenią smaczne, szybkie przepisy.
Przygotujesz je w zaledwie kilkanaście minut, dodatkowo idealnie smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Jego delikatna oraz puszysta konsystencja z pewnością zachwyci każdą osobę, która spróbuje tego ciasta.
Jajka, cukier oraz kefir wymieszaj razem za pomocą miksera lub blendera.
Stopniowo do masy dodawaj mąkę, cały czas miksując. Gdy masa będzie już gładka, wsyp proszek do pieczenia oraz rodzynki.
Całość wymieszaj za pomocą dużej łyżki. Przygotuj foremkę do pieczenia – wysmaruj ją po całości masłem. Ciasto wlej do wcześniej przygotowanej formy.
Jeżeli wyjdzie sucha – ciasto jest upieczone. W przeciwnym wypadku, umieść ciasto ponownie w piekarniku na około 5 minut. Po tym czasie ponownie sprawdź.