Polewa Czekoladowe lustro – Teraz Twoje wypieki zrobią wrażenie na gościach. Bajeczny smak.
Mało kto próbował odmienić swoje popisowe ciasta tą polewą, a naprawdę warto! Oryginalny i niesamowity wygląd gwarantowany.
Zaczynamy tworzenie polewy od żelatyny. Bierzemy niewielką miskę i wlewamy do niej ok. 40ml wody. Wsypujemy do niej żelatynę i dokładnie mieszkamy. Całość odstawiamy na bok na mniej więcej 20 minut.
Następnie wlewamy pozostałą wodę do garnka, dodajemy miód i cukier. Wszystko dokładnie mieszamy, a później wstawiamy garnek na palnik. Gdy woda się zagotuje, należy zostawić ją na ogniu na maksymalnie dwie minuty.
Bierzemy sitko i przelewamy przez nie czekoladową polewę. Zrobione ciasto układamy na kratce, a pod nim ustawiamy dużą miskę lub inne naczynie. Nadmiar polewy spłynie do niego, a ciasto zostanie równomiernie nią pokryte.