Szybka pasta jajeczna – Hit w mojej kuchni. Nikt nie robi lepszej
34
Pasta jajeczna jest jednym z najszybszych i najsmaczniejszych pomysłów na kanapkę.
Pokażę ci przepis, który jest nie tylko prosty, ale także bardzo smaczny. To świetna receptura, która zasmakuje nawet największym niejadkom.
Lista składników:
jaja kurze – 6 sztuk
serek topiony – 2 łyżki stołowe
majonez – 1 łyżka stołowa
starta cebula – 2 łyżeczki
sok z cytryny – 1 łyżeczka
kurkuma – 0,5 łyżeczki
pieprz czarny, sól
szczypiorek
Sposób wykonania:
Do rondla z gotującą się wodą wrzuć jajka i ugotuj je na twardo. Gdy jajka ostygną, obierz je ze skorupek i rozgnieć widelcem. Do jajek dodaj resztę składników, szczypiorek drobno pokrój.
Wszystko dokładnie wymieszaj i dopraw solą oraz pieprzem. Pastę wstaw do lodówki mniej więcej na 60 minut, by smaki się połączyły. Smacznego!